Historische Kloostertocht Groningen-Aduard

Uitsnede oude kaart Aduard e.o.

Op zaterdag 19 september vindt de opening plaats van Het Wonder van Aduard, een project waarmee de kloostergeschiedenis van Aduard tot leven komt.

De Wandelstichting Aduard organiseert als onderdeel van deze feestelijke opening een unieke Kloostertocht van bijna 13 km. Deze wandeltocht volgt nagenoeg de oude route die de cisterciënzer monniken tussen Groningen en Aduard liepen. De route voert u langs verschillende historische belangrijke plekken voor zowel de stad Groningen als het oude klooster in Aduard.

Onderweg wordt u verrast met o.a. Middeleeuws theater, zang en muziek. In Aduard wacht u als hedendaagse ‘pelgrim’ een warm welkom. De kloostertocht eindigt op het Kaakheem, waar een groots dorpsfeest in Middeleeuwse sferen plaats vindt rond de onthulling van het Wonder van Aduard.

Deelname aan deze kloostertocht kan door u in te schrijven via deze link (dit kan nog tot 12 september). De kosten voor deelname bedragen € 5,-. Het aantal deelnemers is gelimiteerd op 200. Wees er dus snel bij!

Tussen 10.30 en 11.00 uur kunt u zich melden bij de organisatie op het Martinikerkhof, waarna u een routebeschrijving ontvangt. Rond 11.00 uur wordt het startschot gegeven. Als u zich opgeeft, sturen we vooraf via e-mail een GPX-file die u eventueel kunt gebruiken op uw smartphone.

U dient op eigen gelegenheid naar het Martinikerkhof te gaan. Dit kan het beste met het openbaar vervoer, zie evt. 9292.nl voor de bustijden. Kiest u ervoor om lopend van Aduard naar het startpunt te gaan, dan kunt u parkeren bij de Meeden. Aduarders die meedoen aan de tocht, kunnen de bus (lijn 35) nemen vanaf de halte ‘Kleiweg’; deze vertrekt om 9:59 u. U arriveert op het A-kerkhof en loopt vervolgens naar het Martinikerkhof (aankomst rond 10.30 u).

Meer info: e-mail met wandelstichtingaduard@gmail.com

Tot 19 september!