Activiteiten kinderen tijdens Wonder van Aduard 19/9

Uitsnede oude kaart Aduard e.o.

Zaterdag 19 september zijn er tijdens de festiviteiten rondom de opening van het Wonder van Aduard  diverse activiteiten voor kinderen in Aduard.  Het programma vindt  plaats tussen  13 uur en 16 uur rondom de Hofstraat en het Sarriespad. Het kinderpleintje voor die dag is te vinden op het pleintje bij het Sarriespad.

Wonderlijke activiteiten

De werkgroep Jeugd uit Aduard  organiseert drie activiteiten , die geheel in het teken van het Wonder van Aduard staan.  Zo kunnen kinderen ruilhandel voeren. In groepjes van minimaal drie, gaan kinderen het dorp in met een leren armbandje. Na een uur komen ze terug om te laten zien waarvoor ze het armbandje hebben kunnen ruilen. Daarnaast kunnen kinderen (van ongeveer 12 jaar en ouder) met hun vragen over de ‘toekomst’ bij een waarzegger terecht. Ook kunnen kinderen meedoen aan een puzzeltocht langs de 7 ‘wonderen’ (de markers) van de bijzondere en interactieve route langs het voormalig kloosterterrein in het dorp. Bij elke marker krijgen de kinderen een opdracht om uit te voeren.

Het zou leuk zijn als kinderen verkleed gaan als ridders, prinsessen of als iets anders in de geest van die tijd!

Werkgroep Jeugd

Vanuit de Dorpsvisie Aduard is sterk de wens naar voren gekomen meer activiteiten voor de jeugd en jongeren te organiseren in Aduard. Hieruit is een werkgroep Jeugd gestart. Deze werkgroep richt zich op activiteiten voor alle jeugd en jongeren en de speelvoorzieningen in het dorp. Jongeren in Aduard hebben al verschillende ideeën aangeleverd, waar de werkgroep mee aan de slag gaat.

De opening van het Wonder van Aduard is voor de werkgroep een mooie aanleiding en gelegenheid om activiteiten voor en door de jeugd te organiseren.

4.710 antwoorden op “Activiteiten kinderen tijdens Wonder van Aduard 19/9”