Inloopbijeenkomst werkzaamheden rond bruggen en rondweg

Logo Dorpsbelangen Aduard

Inloopbijeenkomst 3 oktober a.s.

U bent van harte welkom op de inloopbijeenkomst op dinsdag 3 oktober van 17.00-20.00 uur in het Multifunctioneel Centrum De Meeden. De provincie organiseert daar een inloopbijeenkomst waarop u onder andere informatie krijgt over de werkzaamheden rondom Aduard en Nieuwklap, de fasering, het groenplan, de stremming van de N355 en het openbaar vervoer. De gemeenten Zuidhorn en Groningen en dorpsbelangen Aduard zijn ook aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Stremming N355

Van vrijdagavond 20 oktober 2017 19.00 uur, tot maandagmorgen 30 oktober 2017 6.00 uur, is de N355 (Friesestraatweg) in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer vanaf de verkeerslichten bij Aduard tot aan het Kruispunt Reitdiep Haven. Fietsers en bromfietsers kunnen er wel langs. Er vinden dan werkzaamheden plaats. Bij Nieuwklap wordt een gedeelte van de bestaande weg opgehoogd dat moet aansluiten op het tracé van de nieuwe weg. Ook worden twee oude buizen voor de afwatering onder de N355 vervangen. Het kruispunt bij het Chinese restaurant bij Slaperstil wordt opnieuw ingericht en er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. De omleidingsroute vindt u ook via deze link.

Dorpsbelangen Aduard verwacht dat deze stremming gedurende die week een grote verkeersdruk op de doorgaande weg door Aduard zal opleveren. Dit is overlegd met de Provincie die nog een keer gaat kijken naar eventuele extra maatregelen. Ook vindt Dorpsbelangen het erg belangrijk dat mensen nog steeds met Openbaar Vervoer naar de stad en Zuidhorn kunnen.

Voortgang nieuwe brug Van Starkenborghkanaal en loskade

De loskade wordt verder afgebouwd. Voor de loskade wordt steen gestort op de bodem van het Van Starkenborghkanaal om te voorkomen dat schepen de bodem beschadigen. Verder begint de aannemer met de bouw van het dek op de brugkelder aan de noordzijde van het Van Starkenborghkanaal waarna de brugkelder aan de zuidzijde volgt. U kunt een 3D-presentatie van de huidige en nieuwe situatie in Aduard bekijken via deze link (werkt niet goed met oude Internet Explorer versies).

Voortgang viaduct Nieuwklap

Foto wapening landhoofd oostzijde Aduarderdiep
Wapening landhoofd oostzijde Aduarderdiep

Alle palen voor de nieuwe brug staan nu in de grond. Aan de oostzijde van het Aduarderdiep is de wapening van het landhoofd gedeeltelijk geplaatst. Ook  wordt er zand afgegraven voor de op- en afritten van het nieuwe knooppunt. U kunt een 3D-presentatie van de huidige en nieuwe situatie in Nieuwklap bekijken via deze link (werkt niet goed met oude Internet Exporer versies).

Voortgang rondweg Aduard

De duikers onder de nieuwe dammen langs de rondweg zijn aangebracht. Bij brug De Lindt is beton gestort voor de voeten van de landhoofden voor de nieuwe brug (over De Lindt).

Inschrijven nieuwsbrief werkzaamheden

Bovenstaande informatie is deels door de provincie per nieuwsbrief verspreid. Wilt u deze nieuwsbrief zelf ook ontvangen, schrijf u dan in.